Hola de nou.
Estem arrematant el mes que nos obri les portes a la primavera d’estiu. És el més bulliciós perque és en este mes a on Valéncia lluïx en llum pròpia per ser la capital de la millor festa del món: Les Falles.
Festa, Fòc, Falla, són els ingredients per a viure-les en intensitat, que comporta una activitat frenètica que s’escampa per tota la nostra Comunitat.
No obstant el nostre grup de treball, ha fet un lloquet per a escriure cada u d’ells el seu artícul i que el bolletí vera la llum en forma i dia com cal. Uns contenguts que els alvancem de forma breu per a que sàpien lo que tenen en les seues mans i al mateix temps animar-los a que els lligguen.
- Antonio Moreno:
En la temàtica: Ciutats de cine, nos recorda cóm de jóvens quan s’anava a estiuar al poble o a la plaja ¿quí no experimentà per primera volta un amor platònic? Estes situacions les han sabut explotar molt be els facedors de películes mostrant-nos llocs paradisíacs. Encara que estem en primavera viajarem a Venècia, una ciutat que viu de cara a la mar i en perill de desaparició baix les aigües de l’Adriàtic.
En l’Artícul: “Estiu en Venècia”
- Amparo Soriano:
De la seua mà, seguim passejant pels barris de Valéncia. Ara pel barri de Sant Francesc, ubicat en el cor del cap i casal, a on podem trobar edificis de la Valéncia Modernista de finals del sigle XIX i primeries del XX que conformen la plaça de l’Ajuntament a on en este mes de març se disparen les famoses mascletaes que fan vibrar i gojara tots aquellsque tenen la gran sòrt de viure-les en directe baix el crit de “senyor pirotècnic pot escomençar la mascletà”.
I tot açò nos ho conta Amparo en el seu artícul que titula:
Passejar pel barri Sant Francesc, !!!!que ya estem en falles¡¡¡¡
- Lucas Grao:
És l’apartat de la resenya de les últimes publicacions en valencià, el que arreplega una de les obres manco coneguda de Simó Santonja, que nos introduïx en la vida i obra de Mossén Manuel Dieç. Prop de setcents anys separen ad estos dos escritors valencians. Simó Santonja en un gran espectre de gèneros lliteraris, sap molt be ensenyar-nos l’importància del noble valencià, M. Dieç, en:
“La llibreria valenciana: “Tractat de les mules” de Manuel Dieç, Edició, introducció i notes de Vicent Ll. Simó Santonja”
En la temàtica: Art corporal
- Edu Vanacloig:
Nos comenta les grans dificultats en que se trobaven els primers tatuadors, puix manualment s’havien de montar i desmontar, apretar i regular cada una de les rosques, abans i despuix de cada tatuage. Els nous tatuadors no han de lluitar en dites dificultats perque ara poden comprar una màquina Pen sense fils que és automàtica, només han d’encendre-la i a funcionar.
Artícul: “Quan tatuar era un treball d’artesania”.
En la temàtica de Medicina i Salut:
- Mª. Ángeles Viñas:
Nos explica cóm l’ansietat és clarament un problema que s’està convertint en una epidèmia del sigle XXI. Un trastorn sicològic al que estan someses moltes persones, pero sobretot els jóvens que interactuen en les rets socials. Hi ha que estar atents a les senyals i prendre nota de cóm tractar-les. Tot açò està molt ben explicat en l’artícul que titula:
“L’ansietat, una epidèmia del sigle XXI”
- El mege del fege:
Nos advertix de l’importància que té l’activitat física regular. Els beneficis no solament físics sino ademés mentals. En chiquets i adolescents beneficia als ossos, al creiximent, a la musculatura, pero als més majors, als adults, els ajuda a previndre un gran número de malalties moltes d’elles lligades a l’edat. Fa referència en sifres dels beneficis que aporta sobre cada una d’elles i la situació actual, en l’artícul que titula:
“¿Per qué he de fer deport per a estar sà? “
En la temàtica d’oci:
- Bernat López Galiana:
Seguint el fil gastronòmic, Bernat, nos descriu unes “Filosòfiques reflexions”, sobre un moment molt important en qualsevol reunió familiar o d’amics al rededor d’una taula, quan en acabar d’un bon almorzaret, dinaret o soparet, ve el moment de rematar-lo en el café que posa a prova al cambrer més experimentat
Segur que al llector li resulta molt familiar el joc de paraules per a descriure-nos en est artícul de Bernat López i Galiana, titulat:
“El sublim moment del café “
En la temàtica de: Cuina valenciana, Sigle d’Or
- Lucas Grao:
Nos presenta un llibre en referència a la cuina valenciana migeval a on podrem descobrir cóm era la nostra cuina, per ser el receptari més antic que se conserva en el: “700 Aniversari de: El llibre de Sent Soví”.
En la temàtica de “Events i activitats”:
- Mª José Julio:
Seguix posant-nos al corrent de tots els events i activitats que durant el mes de març s’han realisat en Lo Rat Penat. Un mes mogudet perque se celebra el famós concurs de Llibrets de Falles.
I fins ací una breu explicació de lo que contenen els distint artículs que componen el bolletí del mes de març. Com sempre esperem que els siga d’utilitat i els emplacem per al pròxim mes en més contenguts .
Gràcies per seguir-nos, aixina tots tenim motivació suficient per a continuar.
Moltes gràcies.
Continguts d’esta edició
També pots consultar la versió del bolletí enviada per correu electrónic.