La llengua valenciana en el sigle XXI: llombartiana, inclusiva, europea i universal

Tres Doctors en Filologia reflexionaran sobre el futur de la llengua valenciana en una taula redona organisada per Lo Rat Penat en recort de Constantí Llombart.

Com ve sent tradicional, Lo Rat Penat recordarà l’aniversari de la mort de Constantí Llombart en una taula redona que, enguany baix el títul “La llengua valenciana en el sigle XXI: llombartiana, inclusiva, europea i universal”, tindrà lloc el pròxim dimarts 26 de març a les 19:30 h en el Saló Constantí Llombart de Lo Rat Penat.

En ella participaran els següents ponents:

Josefa Villanueva, Doctora en Filologia, Universitat París-Nanterre, especialista en l’estudi del moviment valencianiste.

Voro López, Doctor en Filologia, Universitat de Valéncia, President de la Secció de Llengua de la RACV.

Lluís Fornés, Doctor en Filologia, Universitat de Valéncia. Professor de llengua occitana, Universitat Paul Valéry Montpelhièr.

El debat serà introduït per Fernando Millán, director del Foro d’Opinió de Lo Rat Penat, i moderat per Òscar Rueda, director dels Cursos de Llengua i Cultura Valencianes de la mateixa institució.

Els ponents reflexionaran entorn a la problemàtica sorgida a primeries del sigle XX sobre el nom, l’entitat i la normativisació de la llengua valenciana, i faran propostes de futur que vagen encaminades a la resolució de l’actual conflicte, partint de la ciència filològica, la convivència i el consens entre valencians.